Запрошуємо,
Гість
|
|
На одному з львівських форумів натрапив на цікаву ескурсію, яку планують провести 24 квітня 2010 року, а саме поїздку в Чорнобиль.. Цитую:
"04:00 - Виїзд зі Львова. Час поїздки до 30-ти км. зони (8 годин) Прибуття в 30-ти км. зону Чорнобиля. Група проходить інструктаж про правила поведінки в 30-ти км. зоні. Проходження контрольно-перепускного пункту “Дитятки” і в'їзд до “забороненої зони”. Початок екскурсії. Фото-пауза біля пам'ятника «Людям, які врятували світ», – пожежникам Чорнобиля. В ході екскурсії учасники сформують уявлення про зону відчуження, її проблеми, ознайомляться з основними напрямами робіт, що проводяться в зоні відчуження вченими і фахівцями. Поїздка в десятикілометрову зону через блок-пост «Лелів». Вас вразять акуратні земляні вали по узбіччях дороги, ці вали – місця поховань радіоактивних відходів і цілих сіл. Огляд ззовні об'єкту «Укриття» («Саркофаг») і його оглядовий павільйон. Демонстрація унікального документального фільму про ліквідацію і ліквідаторів техногенного вибуху на 4-му реакторі. Фотогалерея, макети атомної станції, маловідома інформація "з перших рук" про стан саркофага на сьогоднішній день. «Саркофаг» - бетонно-сталеве укриття, що накрило радіоактивні маси і уламки, які залишилися після вибуху. Учасники побачать своїми очима рослинність довкола «Саркофага», яка уціліла після аварії (так званий «Рудий ліс»). Поїздка в місто Прип’ять (місто-примара). Учасники поїздки пройдуться вулицями, що назавжди залишилися радянськими. Люди залишили це місто напередодні свята 1 травня 1986г. Тут досі можна зустріти першотравневі транспаранти. Квартири обладнані меблями, речами, дитячі садки, автомашини, відкриті магазини. Відвідаєте також парк атракціонів з колесом огляду, який планували відкрити до свята 1 травня і яке так ніколи і що не бачило відвідувачів. Огляд м. Чорнобиль (Свято-Іллінський Храм, дошка пам'яті загиблим ліквідаторам, зразки техніки, що брала участь в ліквідації наслідків аварії, парк Слави); дозиметричний контроль перед виїздом. 17:00 - Виїзд до Львова. Прибуття десь близько 1 год.ночі. Їхати будемо бусом." Про ціну нічого не написали, але вона буде залежати від кількості людей, і десь приблизно буде коливатись в районі 700-800 грн. |
Адміністратор заборонив доступ на запис.
|
|
Українці молодці! Навіть на Чорнобилі почали заробляти гроші...з'являється новий бізнес в країні... Особисто я негативно ставлюся до такої поїздки.У нас і так екологія бажає кращого, не хочеться отримувати нову дозу радіації і за це платити 800 гривень..
Туристам бажаю удачі! |
|
|
knopka писав(ла):
Українці молодці! Навіть на Чорнобилі почали заробляти гроші...з'являється новий бізнес в країні... Особисто я негативно ставлюся до такої поїздки.У нас і так екологія бажає кращого, не хочеться отримувати нову дозу радіації і за це платити 800 гривень.. Як не дивно, екстремальний туризм набуває все більшої і більшої популярності. Хочеться же нашим людям відчути гострих відчуттів. Щось є в цій поїздці, якби знайшлося багато бажаючих серед моїх знайомих, думаю, що поїхав би... Туристам бажаю удачі! |
|
|
admin писав(ла):
knopka писав(ла): Я за те щоб поїхати. Я чув від знайомих що якщо ходити там де дозволено не відходити він накресленого маршруту то лишньої радіації ти не отримаєш. Все в межах норми. Що літом цілий день на сонці ти більше отримаєш опромінення ніж у цій поїздці. Але є місця так звані плями де дозиметри зашкалюють. От там дійсно можна себе добряче забруднити. Цікаво подивитись на це місце. Як на мене воно нічим не відрізняється від інших визначних місць України чи світу. І теж варта уваги, щоб люди пам'ятали, що гратись у повелителя природи дуже небезпечно. Але 800 грн. багацько. Якщо ще там обід входить то ще можна поїхати. Українці молодці! Навіть на Чорнобилі почали заробляти гроші...з'являється новий бізнес в країні... Особисто я негативно ставлюся до такої поїздки.У нас і так екологія бажає кращого, не хочеться отримувати нову дозу радіації і за це платити 800 гривень.. Як не дивно, екстремальний туризм набуває все більшої і більшої популярності. Хочеться же нашим людям відчути гострих відчуттів. Щось є в цій поїздці, якби знайшлося багато бажаючих серед моїх знайомих, думаю, що поїхав би...Туристам бажаю удачі! |
|
|
А мені вчора прийшло запрошення на електронну почту поступати в Чорнобильське медичне училище
Так що ваша екскурсія віддихає |
|
|
Mr.Franik писав(ла):
А мені вчора прийшло запрошення на електронну почту поступати в Чорнобильське медичне училище А таке існує?! Як на мене це ще один розвод. Цікаво чого там вчать? Напевно вирощувати третю ногу чи руку, за бажанням, косметичне опромінення для підтяжки шкіри. Так що ваша екскурсія віддихає |
|
|
SV-WOLF писав(ла):
Mr.Franik писав(ла): Як не дивно, але існує Знаходиться дане училище в Київській обл., м. ЯготинА мені вчора прийшло запрошення на електронну почту поступати в Чорнобильське медичне училище А таке існує?! Як на мене це ще один розвод. Цікаво чого там вчать? Напевно вирощувати третю ногу чи руку, за бажанням, косметичне опромінення для підтяжки шкіри. Так що ваша екскурсія віддихає Хоча я б їм порекомендував змінити назву свого закладу, а то на велику кількість бажаючих поступати не варто й сподіватись... |
|
|
admin писав(ла):
SV-WOLF писав(ла): Це точно! Назву треба поміняти. А то буде недобір студентів. Mr.Franik писав(ла): Як не дивно, але існує Знаходиться дане училище в Київській обл., м. ЯготинА мені вчора прийшло запрошення на електронну почту поступати в Чорнобильське медичне училище А таке існує?! Як на мене це ще один розвод. Цікаво чого там вчать? Напевно вирощувати третю ногу чи руку, за бажанням, косметичне опромінення для підтяжки шкіри. Так що ваша екскурсія віддихає Хоча я б їм порекомендував змінити назву свого закладу, а то на велику кількість бажаючих поступати не варто й сподіватись... |
|
|
SV-WOLF писав(ла):
admin писав(ла): SV-WOLF писав(ла): Це точно! Назву треба поміняти. А то буде недобір студентів.Mr.Franik писав(ла): Як не дивно, але існує Знаходиться дане училище в Київській обл., м. ЯготинА мені вчора прийшло запрошення на електронну почту поступати в Чорнобильське медичне училище А таке існує?! Як на мене це ще один розвод. Цікаво чого там вчать? Напевно вирощувати третю ногу чи руку, за бажанням, косметичне опромінення для підтяжки шкіри. Так що ваша екскурсія віддихає Хоча я б їм порекомендував змінити назву свого закладу, а то на велику кількість бажаючих поступати не варто й сподіватись... Так навіщо міняти... Чорнобиль це бренд. Завдяки ньому можна на навчання іноземців запрошувати |
|
|
Mr.Franik писав(ла):
SV-WOLF писав(ла): Іноземці від слова Україна шарахаються (крім китайців та африканців), а тут ще й Чорнобиль! Два в одному. А що там вчать? Це звичайне медучилище чи має певну специфікацію (по променевій хворобі)? admin писав(ла): SV-WOLF писав(ла): Це точно! Назву треба поміняти. А то буде недобір студентів.Mr.Franik писав(ла): Як не дивно, але існує Знаходиться дане училище в Київській обл., м. ЯготинА мені вчора прийшло запрошення на електронну почту поступати в Чорнобильське медичне училище А таке існує?! Як на мене це ще один розвод. Цікаво чого там вчать? Напевно вирощувати третю ногу чи руку, за бажанням, косметичне опромінення для підтяжки шкіри. Так що ваша екскурсія віддихає Хоча я б їм порекомендував змінити назву свого закладу, а то на велику кількість бажаючих поступати не варто й сподіватись... Так навіщо міняти... Чорнобиль це бренд. Завдяки ньому можна на навчання іноземців запрошувати |
|
|
SV-WOLF писав(ла):
Mr.Franik писав(ла): Думаю, що просте медучилище.. Швидше за все воно було створено ще до злощасної аварії на Чорнобильській АЕС. Ніхто ж тоді не думав, що в недалекому майбутньому від слова Чорнобиль люди будуть "шарахатись". SV-WOLF писав(ла): Іноземці від слова Україна шарахаються (крім китайців та африканців), а тут ще й Чорнобиль! Два в одному. А що там вчать? Це звичайне медучилище чи має певну специфікацію (по променевій хворобі)?admin писав(ла): SV-WOLF писав(ла): Це точно! Назву треба поміняти. А то буде недобір студентів.Mr.Franik писав(ла): Як не дивно, але існує Знаходиться дане училище в Київській обл., м. ЯготинА мені вчора прийшло запрошення на електронну почту поступати в Чорнобильське медичне училище А таке існує?! Як на мене це ще один розвод. Цікаво чого там вчать? Напевно вирощувати третю ногу чи руку, за бажанням, косметичне опромінення для підтяжки шкіри. Так що ваша екскурсія віддихає Хоча я б їм порекомендував змінити назву свого закладу, а то на велику кількість бажаючих поступати не варто й сподіватись... Так навіщо міняти... Чорнобиль це бренд. Завдяки ньому можна на навчання іноземців запрошувати |
|
|
Напевно було створене в Чорнобилі. А після аварії перенесене в м. Яготин. Хоча назву треба поміняти якщо це звичай медучилище.
|
|
|
Назву треба змінити на таку - Чорнобильське четвертореакторне ядерне медучилище з практичним нахилом
|
|
|
Mr.Franik писав(ла):
Назву треба змінити на таку - Чорнобильське четвертореакторне ядерне медучилище з практичним нахилом Заворожуюча назва! Кількість студентів точно збільшиться |
|
|
knopka писав(ла):
Mr.Franik писав(ла): Назву треба змінити на таку - Чорнобильське четвертореакторне ядерне медучилище з практичним нахилом Заворожуюча назва! Кількість студентів точно збільшиться Отож й бо воно |
|
|
admin писав(ла):
На одному з львівських форумів натрапив на цікаву ескурсію, яку планують провести 24 квітня 2010 року, а саме поїздку в Чорнобиль.. Цитую: "04:00 - Виїзд зі Львова. Час поїздки до 30-ти км. зони (8 годин) Прибуття в 30-ти км. зону Чорнобиля. Група проходить інструктаж про правила поведінки в 30-ти км. зоні. Проходження контрольно-перепускного пункту “Дитятки” і в'їзд до “забороненої зони”. Початок екскурсії. Фото-пауза біля пам'ятника «Людям, які врятували світ», – пожежникам Чорнобиля. В ході екскурсії учасники сформують уявлення про зону відчуження, її проблеми, ознайомляться з основними напрямами робіт, що проводяться в зоні відчуження вченими і фахівцями. Поїздка в десятикілометрову зону через блок-пост «Лелів». Вас вразять акуратні земляні вали по узбіччях дороги, ці вали – місця поховань радіоактивних відходів і цілих сіл. Огляд ззовні об'єкту «Укриття» («Саркофаг») і його оглядовий павільйон. Демонстрація унікального документального фільму про ліквідацію і ліквідаторів техногенного вибуху на 4-му реакторі. Фотогалерея, макети атомної станції, маловідома інформація "з перших рук" про стан саркофага на сьогоднішній день. «Саркофаг» - бетонно-сталеве укриття, що накрило радіоактивні маси і уламки, які залишилися після вибуху. Учасники побачать своїми очима рослинність довкола «Саркофага», яка уціліла після аварії (так званий «Рудий ліс»). Поїздка в місто Прип’ять (місто-примара). Учасники поїздки пройдуться вулицями, що назавжди залишилися радянськими. Люди залишили це місто напередодні свята 1 травня 1986г. Тут досі можна зустріти першотравневі транспаранти. Квартири обладнані меблями, речами, дитячі садки, автомашини, відкриті магазини. Відвідаєте також парк атракціонів з колесом огляду, який планували відкрити до свята 1 травня і яке так ніколи і що не бачило відвідувачів. Огляд м. Чорнобиль (Свято-Іллінський Храм, дошка пам'яті загиблим ліквідаторам, зразки техніки, що брала участь в ліквідації наслідків аварії, парк Слави); дозиметричний контроль перед виїздом. 17:00 - Виїзд до Львова. Прибуття десь близько 1 год.ночі. Їхати будемо бусом." Про ціну нічого не написали, але вона буде залежати від кількості людей, і десь приблизно буде коливатись в районі 700-800 грн. Не відмовлюся від такої подорожі. Це наша історія, минуле з гірким присмаком. Не потрібно забувати про Чорнобиль, про страшну трагедію століття. Прип’ять (місто-примара) - звучить захоплююче. Один мінус цієї поїздки не радіація, а ціна 700-800 грн.. |
|
|
yulichka писав(ла):
admin писав(ла): На одному з львівських форумів натрапив на цікаву ескурсію, яку планують провести 24 квітня 2010 року, а саме поїздку в Чорнобиль.. Цитую: "04:00 - Виїзд зі Львова. Час поїздки до 30-ти км. зони (8 годин) Прибуття в 30-ти км. зону Чорнобиля. Група проходить інструктаж про правила поведінки в 30-ти км. зоні. Проходження контрольно-перепускного пункту “Дитятки” і в'їзд до “забороненої зони”. Початок екскурсії. Фото-пауза біля пам'ятника «Людям, які врятували світ», – пожежникам Чорнобиля. В ході екскурсії учасники сформують уявлення про зону відчуження, її проблеми, ознайомляться з основними напрямами робіт, що проводяться в зоні відчуження вченими і фахівцями. Поїздка в десятикілометрову зону через блок-пост «Лелів». Вас вразять акуратні земляні вали по узбіччях дороги, ці вали – місця поховань радіоактивних відходів і цілих сіл. Огляд ззовні об'єкту «Укриття» («Саркофаг») і його оглядовий павільйон. Демонстрація унікального документального фільму про ліквідацію і ліквідаторів техногенного вибуху на 4-му реакторі. Фотогалерея, макети атомної станції, маловідома інформація "з перших рук" про стан саркофага на сьогоднішній день. «Саркофаг» - бетонно-сталеве укриття, що накрило радіоактивні маси і уламки, які залишилися після вибуху. Учасники побачать своїми очима рослинність довкола «Саркофага», яка уціліла після аварії (так званий «Рудий ліс»). Поїздка в місто Прип’ять (місто-примара). Учасники поїздки пройдуться вулицями, що назавжди залишилися радянськими. Люди залишили це місто напередодні свята 1 травня 1986г. Тут досі можна зустріти першотравневі транспаранти. Квартири обладнані меблями, речами, дитячі садки, автомашини, відкриті магазини. Відвідаєте також парк атракціонів з колесом огляду, який планували відкрити до свята 1 травня і яке так ніколи і що не бачило відвідувачів. Огляд м. Чорнобиль (Свято-Іллінський Храм, дошка пам'яті загиблим ліквідаторам, зразки техніки, що брала участь в ліквідації наслідків аварії, парк Слави); дозиметричний контроль перед виїздом. 17:00 - Виїзд до Львова. Прибуття десь близько 1 год.ночі. Їхати будемо бусом." Про ціну нічого не написали, але вона буде залежати від кількості людей, і десь приблизно буде коливатись в районі 700-800 грн. Не відмовлюся від такої подорожі. Це наша історія, минуле з гірким присмаком. Не потрібно забувати про Чорнобиль, про страшну трагедію століття. Прип’ять (місто-примара) - звучить захоплююче. Один мінус цієї поїздки не радіація, а ціна 700-800 грн.. Якщо ви думаєте що там не має радіації, я за вас радий. Тільки хочу нагадати що період піврозпаду урану триває 400 років |
|
|
Період дійсно великий. Там ще є пару елементів яких напіврозпад складає 1500-2000 р. Але це не головне. Всі думаю бачили по телевізору, що в 30-ти км зону приїжджають різні наші чиновники, високопосадовці, з Європи комісії та й туристи там навідуються часто (давно чув про екскурсії до Чорнобиля, але виїзд був з Києва, тому це складно було організувати), якби там було настільки небезпечно, то туди б ніхто не поїхав і не ризикував би своїм життям (особливо наші можновладці). Тому як я вже говорив, треба просто дотримуватись правил перебування в зоні. І нікуди самостійно не ходити, іти тільки по обраним організаторами маршрутом. І всі будуть здорові.
|
|
|
SV-WOLF писав(ла):
Період дійсно великий. Там ще є пару елементів яких напіврозпад складає 1500-2000 р. Але це не головне. Всі думаю бачили по телевізору, що в 30-ти км зону приїжджають різні наші чиновники, високопосадовці, з Європи комісії та й туристи там навідуються часто (давно чув про екскурсії до Чорнобиля, але виїзд був з Києва, тому це складно було організувати), якби там було настільки небезпечно, то туди б ніхто не поїхав і не ризикував би своїм життям (особливо наші можновладці). Тому як я вже говорив, треба просто дотримуватись правил перебування в зоні. І нікуди самостійно не ходити, іти тільки по обраним організаторами маршрутом. І всі будуть здорові. Їхати і ризикувати чи ні кожен може вирішувати самостійно, як говорится у нас демократія |
|
|
Вирішувати звичайно повинні самі екскурсанти. Але я б наприклад увів у школі спеціальні екскурсії, в тому числі і до ЧАЕС (добровільно). Щоб діти бачили до чого приводить людська дурість. Так само водив би екскурсії в Мед інститут (примусово), щоб підлітки дивились, на наркоманів, алкоголіків, венеричні хвороби, як проводять аборт, щоб знали як воно насправді виглядає. Бо роблять дурниці навіть не задумуючись, а потім сидять і плачуть, бо не знали що так вийде, навіть не уявляли, що це так страшно, боляче і має такі страшні наслідки. Дуже багато проблем в суспільстві від необізнаності, браку інформації, правдивої інформації.
|
|