Запрошуємо,
Гість
|
|
|
Нещодавно проглядав в пошуку сайти нашого містечка і згадав про наш офіційний сайт mykolaiv.lviv.ua. Вирішив на нього зайти, хоча цей сайт давно позорив Миколаїв - рідко обновлявся, не містив цікавої інформації, був швидше для виду, а не для змісту. Але на сайті уже почалися зміни. Оновився дизайн, сайт набув приємного вигляду, хоча поки що інформації на ньому катма ( хоча вона і є аналогічною тій яка приводится на цьому сайті).
Доволі цікаво як сайт планує розвиватися й надалі? Чи є необхідність у нашому містечку робити ще один потужний інформаційний ресурс з ідентичними матеріалами? Не впевнений що варто... Але як то кажуть час покаже... |
Адміністратор заборонив доступ на запис.
|
|
Правда така, що на цьому сайті інформація ідентична mykolaiv.lviv.ua. Сайт офіційний і у нього зовсім інщі завдання. Розважальний характер - справа десята. Там буде багато офіційної інформації, переклад ряду матеріалів на кілька мов і т.д. Маю надію, що там невдовзі можна буде знайти усі рішення влади районної і ради міської, регуляторні акти, програми і звіти. Окрім того, інформація про підприємства, підприємців, А ще інвестиційні пропозиції, інформація про вільні земельні ділянки, телефонний довідник, детальний план Миколаєва, детальна інформація про населені пункти району і ще багато іншого, цікавого і корисного.
Так що йдеться не про конкуренцію, а про різні пріорітети. думаю, що вартувало б розподілити функції між сайтами, хоч і дубляж не зашкодить. |
|
|
konchak писав(ла):
Правда така, що на цьому сайті інформація ідентична mykolaiv.lviv.ua. Сайт офіційний і у нього зовсім інщі завдання. Розважальний характер - справа десята. Там буде багато офіційної інформації, переклад ряду матеріалів на кілька мов і т.д. Маю надію, що там невдовзі можна буде знайти усі рішення влади районної і ради міської, регуляторні акти, програми і звіти. Окрім того, інформація про підприємства, підприємців, А ще інвестиційні пропозиції, інформація про вільні земельні ділянки, телефонний довідник, детальний план Миколаєва, детальна інформація про населені пункти району і ще багато іншого, цікавого і корисного. Так що йдеться не про конкуренцію, а про різні пріорітети. думаю, що вартувало б розподілити функції між сайтами, хоч і дубляж не зашкодить. На мою думку поки що важко ще щось говорити, сайт офіційний пустий фактично, подивимось який шлях розвитку він обере... |
|
|
А хтось знає яка сума виділяється з бюджету на підтримку офіційного сайту?
|
|
|
100 (сто) гривень у місяць.
|
|
|
konchak писав(ла):
100 (сто) гривень у місяць. Сума вражаюча ![]() |
|
|
konchak писав(ла):
100 (сто) гривень у місяць. Як на мене це нереальна сума. Навіть програміст початківець на аматорських сайтах має більше. В чому вигода тієї людини не розумію. Можливо все я завжди. 100 грн на папері і н-на сума у конверті. ![]() |
|
|
Та який там конверт. Районна влада із задоволенням той сайт завтра би закрила, якщо б змогла. Люди роблять, бо хочуть щось зробити. Ви думаєте, що на цьому сайті (mykolaiv.info) також працюють заробітчани, а не ентузіасти? Чи їм хтось бодай щось фінансує?
Зіпсоване покоління... Просто так і по лавці не посунеться. ![]() |
Останнє редагування: 14 years 11 months ago від admin.
|
|
konchak писав(ла):
Та який там конверт. Районна влада із задоволенням той сайт завтра би закрила, якщо б змогла. Люди роблять, бо хочуть щось зробити. Ви думаєте, що на цьому сайті (mykolaiv.info) також працюють заробітчани, а не ентузіасти? Чи їм хтось бодай щось фінансує? А до чого тут зіпсоване покоління? І по лавці можемо посунутись. І помогти можемо просто так. Тільки навіщо тут комедію робити? Всі знають, які гроші списують під не існуючу роботу чи речі. А тут на сайт не можуть виділити більше грошей. Ентузіазм ентузіазмом, але він також не вічний. Можна зробити раз, другий, п'ятий, але постійно робити за такі гроші, це не повага до людини, до її праці. Людина для того щоб викласти постанови на сайті повинна їх відсканувати і розмістити. А це займає час, тим більше, що планується всі постанови виставляти. Людина тратить час, за який могла б займатись іншими справами. І ще на додачу відношення замовника, якому той сайт не потрібний Зіпсоване покоління... Просто так і по лавці не посунеться. http://mykolaiv.info/components/com_kunena/template/default_ex/images/english/emoticons/smile.png ![]() |
|
|
Як мені відомо, за розробку офіційного сайту взялись мої знайомі, з якими ми ще давніше починали роботу над колишнім сайтом mklviv.info. Тому сайт не пропаде, а буде розвиватись і надалі, хлопці не дурні
![]() Тепер би якось постаратись зробити так, щоб кожен з сайтів знайшов свою аудиторію і розвивався б надалі. Даний сайт позиціонує себе як інформаційно-розважальний портал м. Миколаєва, надіюсь, цей статус він зможе тримати і надалі.. Зараз працюю над відео-матеріалами, які скоро буду викладати на сайті.. Тобто все хороше попереду ![]() Одне але, хотілось би все таки форум зробити один загальний. Адже у Миколаєві не так багато користувачів, щоб їх розділяти.. Але час покаже, можливо якось порозуміємось.. |
|
|
Чесно кажучи, мені б найбільше підходив варіант дуже тісної роботи обох сайтів. Чи вдасться це здійснити - побачимо.
Щодо оплати, то її не було. Добре, що були кошти на проплату за хостінг та доменне імя. А вся робота велась на громадських засадах та на ентузіазмі. Нікому навіть не приходило в голову хоча б компенсувати витрати по оплаті інтернету. Тоді вона була суттєвою і складала понад 300 грн у місяць. Можна багато говорити, та щось не чув я протестів, коли міськрада виділяла десятки тисяч на розробку свого офіційного сайту. Можете ще раз на нього глянути http://mykolaiv-misto.lviv.ua/ і висловитися про якість та актуальність. Загалом, на інформаційне забезпечення своєї діяльності міська рада використовує десятки тисяч гривень в рік. Відшукати якісь сліди можна хіба що на сторінках газети Новий погляд, яка має аж два передплатники в районі. А мною пропонувалось використати офіційний районний сайт. Давайте будь-яку інформацію і ми розмістимо. Але інформацію усю (рішення, звіти і т.д.), а не фільтровану. Це дамо, а це приховаємо. Чи були протести громадськості? Та де там. Усі спокійно проковтнули. Як і інші речі. Не вміємо ми відстоювати свої інтереси. А інформування громадськості - дуже важливий напрямок діяльності влади. СьогоднІ ми працюємо за рахунок матеріалів газети Громада (90%). З інших джерел надходжень обмаль. А шкода. Допоки не буде хоч однієї людини, яка регулярно моніторитиме інтернет, збиратиме та систематизуватиме всю цікаву інформацію (що має відношення до району), а потім готуватиме її для викладу на сайтах - добра не буде. Сподіваюсь, що зміни у владних кабінетах розвяжуть цю проблему. Але коли вони ще будуть... http://mykolaiv.info/components/com_kunena/template/default_ex/images/english/emoticons/cool.png |
|
|
До речі, вартувало б зайти сюди http://www.mykolaiv.lviv.ua/forum/topic.html?id=2&p=1#p5 і детально опрацювати цю тему, оскільки вона стосується нас усіх. І не тільки нас, ай усіх жителів району.
|
|
|
Забруднення повітря в Миколаєві - справді дуже актуальна тема!
|
|
|
Про забруднення повітря в Миколаєві можна навіть окрему тему створити...
Прочитала статтю: Ініціативи «Миколаївцементу»: очищення чи нове забруднення? Ідея отримання теплової енергії з відходів цікава... Але щоб вона не наражала суспільство на нове забруднення ![]() |
|
|
konchak писав(ла):
100 (сто) гривень у місяць. Без коментарів ![]() |
|
|
admin писав(ла):
Як мені відомо, за розробку офіційного сайту взялись мої знайомі, з якими ми ще давніше починали роботу над колишнім сайтом mklviv.info. Тому сайт не пропаде, а буде розвиватись і надалі, хлопці не дурні ![]() Тепер би якось постаратись зробити так, щоб кожен з сайтів знайшов свою аудиторію і розвивався б надалі. Даний сайт позиціонує себе як інформаційно-розважальний портал м. Миколаєва, надіюсь, цей статус він зможе тримати і надалі.. Зараз працюю над відео-матеріалами, які скоро буду викладати на сайті.. Тобто все хороше попереду ![]() Одне але, хотілось би все таки форум зробити один загальний. Адже у Миколаєві не так багато користувачів, щоб їх розділяти.. Але час покаже, можливо якось порозуміємось.. А навіщо спільний форум? |
|
|
Як на мене, вартувало б обєднати зусилля обох сайтів і робити щось спільне. Та боюсь, що амбіції (здорові) зробити цього не дозволять. До речі, інші миколаївські сайти також нічого не виграють від своєї "автономії".
Думаю, що якісь реальні кроки щодо обєднання вдасться зробити тільки тоді, коли керівництво міста і району цього прагнутиме і розумітиме важливість такого кроку. Отоді й створимо єдиний портал, де знайдеться місце усім. |
|
|
konchak писав(ла):
Як на мене, вартувало б обєднати зусилля обох сайтів і робити щось спільне. Та боюсь, що амбіції (здорові) зробити цього не дозволять. До речі, інші миколаївські сайти також нічого не виграють від своєї "автономії". Думаю, що якісь реальні кроки щодо обєднання вдасться зробити тільки тоді, коли керівництво міста і району цього прагнутиме і розумітиме важливість такого кроку. Отоді й створимо єдиний портал, де знайдеться місце усім. Навряд таке можливо... Я вважаю некомерційні сайти в майбутньому орієнтовані на прибуток, який через обєднання вони можуть втратити |
|
|
Всі сайти орієнтовані на прибуток...Ентузіастів немає...
|
|
|
Статус офіційного несе певні обмеження. Заборонена будь-яка комерційна діяльність (реклама, надання послуг і т.п.) Офіційний сайт створений на виконання вимог законодавства щодо прозорості діяльності влади та надання повної і всебічної інформації населенню про діяльність обраної народом і підконтрольної йому ж влади.
Все інше залежить від того ж таки народу. Якщо йому такої інформації не потрібно - то що ж поробиш? Влада має можливість фінансувати в достатніх розмірах тих людей, які технічно і інтелектуально забезпечать таке інформування. Інша справа, що важко знайти ту владу, яка горить бажанням таку інформацію надавати. Все залежить від людей, від їхніх вимог і активності. До завалу офіційного сайту певні людт доклали чимало зусиль. А колись відвідуваніть там складала 700-800 оригінальних відвідувачів щодоби. Кожен потенційний інвестор мав змогу отримати великий обсяг актуальної інформації про район. Зрештою, чи вартує говорити про те, що було. Хіба що для того, щоб зробити на майбутнє правильні висновки. |
|
|